Web Analytics Made Easy - Statcounter

هرچند در آمار منتشرشده توسط وزارت صنعت، تولید پراید از ابتدای مردادماه متوقف شده، اما صورت‌های مالی منتشرشده در مورد تولید سایپا نشان می‌دهد تولید پراید هم‌چنان ادامه دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در حالی که طبق گفته نیره پیروزبخت رئیس سازمان استاندارد قرار بود، مطابق با مصوبه شورای عالی استاندارد، تولید پراید از ابتدای مرداد امسال متوقف شود، اطلاعیه مربوط به شفاف سازی صورت‌های مالی سایپا نشان دهنده ادامه تولید این خودرو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این در حالی است که در آمار وزارت صنعت، میزان تولید پراید طی مرداد امسال در کشور صفر اعلام شده و در واقع هیچ پرایدی در این ماه به تولید نرسیده است. در صورت‌های مالی سایپا، طی مردادماه 2 هزار و 262 دستگاه پراید توسط سایپا تولید شده در حالی که این رقم در آمار وزارت صنعت صفر است.

چنین اتفاقی صحت آمار و اطلاعات ارائه شده از سوی وزارت صنعت را زیر سوال می‌برد و این در حالی است که همین آمار و اطلاعات به عنوان مرجع تصمیم‌گیری و برنامه ریزی از سوی وزارت صنعت مد نظر قرار می‌گیرد.

اطلاعیه منتشر شده در کدال:

در عین حال، در آمار وزارت صنعت به تولید 39 دستگاه پراید در سایت های خارجی سایپا اشاره شده که البته این رقم نیز در اطلاعیه منتشر شده در سامانه کدال 32 دستگاه است و در این مورد هم شاهد تناقض بین آمار وزارت صنعت و اطلاعیه شفاف سازی مالی سایپا هستیم.

 

یادگاری نویسی واعظی بر پیکره آخرین پراید

در پی مصوبه شورای عالی استاندارد برای توقف تولید پراید از ابتدای مردادماه، مراسم توقف تولید این خودرو 16 مردادماه با حضور محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور برگزار شد. در این مراسم پراید پس از ۲۷ سال از خط تولید خارج شد و یک دستگاه از این خودرو به صورت نمادین با امضای رئیس دفتر رئیس جمهور و مدیران سایپا به موزه سایپا رفت.

واعظی در این مراسم بر روی پراید ارسالی به موزه سایپا نوشت: «به امید اینکه این شرکت بعد از اتمام تولید پراید، خودروی جایگزین ایمن، زیباتر، با قیمت مناسب در اختیار مردم عزیزمان قرار گیرد.» که البته ایراد نگارشی این متن نیز قابل توجه بود.

جواد سلیمانی، مدیر عامل سایپا سال گذشته در مورد برنامه ریزی انجام شده برای توقف تولید پراید گفته بود: سایپا 132 تا پایان دی 98، سایپا 111 تا پایان اردیبهشت 99 و سایپا 131 نیز تا پایان تیر99 از خطوط تولید سایپا خارج می شوند.

این در حالی است که هرچند تولید پراید در آمار وزارت صنعت، صفر ذکر شده است اما طبق اعلام رسمی سایپا در صورت های مالی این گروه خودروسازی، گاو شیرده سایپا همچنان شیر می دهد.

 

اظهارنظر عجیب معاون وزارت صنعت

توقف تولید پراید طی سال‌های گذشته همواره مطرح بوده و تایید و تکذیبیه های زیادی را به همراه داشته است اما با وجود قدیمی و از رده خارج بودن پراید، سایپا به راحتی حاضر به کنار گذاشتن تولید آن نشد. حتی قرار بود تولید پراید تا پایان سال 96 متوقف شود که این اتفاق نیز عملی نشد و این خودرو همچنان تولید و به بازار عرضه شد. تقریبا در شرایطی که هیچ کس امیدی به توقف تولید پراید نداشت، مصوبه شورای عالی استاندارد در آبان 98 یک هشدار جدی برای سایپا بود تا جهت خروج این خودروی قدیمی از خطوط تولید خود برنامه ریزی کند.

در نتیجه مسئولان سایپا نیز از تصمیم جدی خود برای توقف تولید پراید و جایگزین کردن محصولات دیگر خبر دادند. در این میان اما 20 اردیبهشت امسال، مهدی صادقی انارکی معاون امور صنایع وزارت صنعت در واکنش به نوسانات قیمت در بازار خودرو و سوء استفاده سوداگران از فضای بازار، از بررسی تداوم تولید خودروی پراید ۱۳۱ با حضور مراجع تصمیم گیر تا ساماندهی بازار خودرو خبر داد.

وی با تاکید بر لزوم مدیریت فضای دلالی سوداگرایانه و واسطه گری هشدار داد: مردم هیجانی و تحت تاثیر فضای سوداگری، وارد این فضا نشوند چون متضرر خواهند شد.

با وجود این اظهارنظر معاون وزارت صنعت، مراسم توقف تولید پراید در 16 مردادماه با حضور رئیس دفتر رئیس جمهور برگزار شد تا دیگر بحثی در مورد بازنگری در ادامه تولید پراید مطرح نباشد.

 

در عین حال، امیر جعفرپور معاون دفتر خودرو و نیروی محرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت در اردیبهشت امسال گفته بود: از آنجا که ارتقای استاندارد پراید هزینه زیادی دارد، تبدیل آن از یورو ۴ به یورو ۵ به هیچ عنوان توجیه اقتصادی ندارد. به همین دلیل تصمیم گرفته شد که این خودرو از خط تولید کنار گذاشته شود.

به گفته وی، برای آنکه پراید، یورو۵ شود باید کاتالیزور و موتور آن تغییر کند اما این امر هزینه بسیار سنگینی دارد و باعث می شود زیان تولید این خودرو بیشتر شود. در مقطع فعلی پراید دیگر نمی‌تواند استانداردهای ۸۵ گانه را پاس کند.

مهدی جمالی، مدیرعامل سابق سایپا نیز در سال 96 در مورد حذف تدریجی پراید از چرخه تولید گفته بود: فکر می‌کنیم خودروی تیبا جایگزین مناسبی برای پراید باشد که در محدوده قیمتی همین خودرو نیز قرار دارد. با افزایش تولید تیبا، سعی خواهیم کرد، به‌ مرور این خودرو را جایگزین پراید کنیم.

اما این اتفاق عملی نشد و این در حالی بود که پلیس بارها و بارها بر ناایمن بودن پراید تاکید کرده و از سهم بالای این خودرو در تصادفات خبر داده است.

نیره پیروزبخت، رئیس سازمان ملی استاندارد نیز در سال 96 گفته بود: پراید استانداردهای قدیمی را پاس کرده است، اما به صورت کلی چون استانداردهای ما سخت‌گیرانه‌تر شده این خودرو نمی‌تواند استانداردهای جدید را پاس کند.

 

جولان پراید 90 میلیونی در بازار

موضوع عدم توقف تولید پراید در حالی مطرح است که در حال حاضر قیمت این خودرو در بازار به حدود 90 میلیون تومان رسیده است به طوری که سایپا 131 با قیمت 89 تا 90 میلیون تومان به مشتریان عرضه می شود و البته قیمت سایپا 111 که تولید آن پیشتر متوقف شده است در بازار به حدود 100 میلیون تومان رسیده است. به این ترتیب شاهد اختلاف قیمت حدود 50 میلیون تومانی کارخانه و بازار پراید هستیم و در این شرایط، ادامه تولید این خودرو منافع بیشتری را نصیب عرضه کنندگان آن در بازار خواهد کرد.

با توجه به اینکه عدم اجرای مصوبه شورای عالی استاندارد از سوی سایپا تخلف محسوب می‌شود، باید دید این شورا و سازمان استاندارد چه برخوردی با شرکت خودروساز خواهند داشت و در نهایت مدیران و مسئولان دولتی حاضر به توقف تولید این خودروی قدیمی و از رده خارج می شوند یا خیر. 

انتهای پیام

منبع: فارس

 

منبع: دانا

کلیدواژه: مصوبه شورای عالی استاندارد آمار وزارت صنعت توقف تولید پراید تولید این خودرو صورت های مالی تا پایان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۹۱۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقایسه جک J۴ با کی ام سی ایگل؛ تفاوت در چیست؟

کی ام سی ایگل به‌عنوان خودروی فیس لیفت شده داخلی رونمایی شد؛ با مقایسه جک J۴ با کی ام سی ایگل همراه ما باشد.

به گزارش گجت نیوز، هنگامی که بحث خرید خودروی زیر یک میلیارد تومان مونتاژی مطرح می‌شود، نام محصولاتی همچون جک J۴ و ام وی ام X۲۲ Pro بر سر زبان‌ها می‌افتد. جک J۴ محصول شرکت کرمان موتور بوده که به‌دلیل ظاهر نه‌چندان دلچسب آن، خریداران را دو به شک می‌کرد.

از یک سو این محصول در رده قیمتی خود کیفیت ساخت بهتری را به نسبت خودرو‌های داخلی به خریداران تقدیم می‌کرد و از سوی دیگر به‌دلیل ظاهر زشت خود نمی‌توانست قشر جوان جامعه را مجاب به پرداخت هزینه کند.

چند سالی می‌شود جک J۴ به‌عنوان یک محصول با تیراژ بالا در کارخانجات کرمان موتور مونتاژ شده و در بازار به فروش می‌رسد. کرمان موتور برای حفظ جایگاه و محبوبیت فروش این محصول در بازار‌های داخلی و افزایش توانایی رقابت این محصول با mvm x۲۲ pro پلتفرم این خودرو چینی را از شرکت مبدا خریداری کرده است تا با ایجاد تغییراتی در المان‌های ظاهری این خودرو، آن را به محصولی جذاب تبدیل کند و نتیجه کار نیز منجر به تولید خودرویی با نام ایگل شده است.

اگر اخبار خودرو را دنبال کرده باشید می‌دانید که ایگل محصول جدید شرکت کرمان موتور بوده که مهندسان ایرانی با ایجاد تغییراتی بر روی ساختار جک j۴ آن را تولید کرده‌اند؛ اما این تغییرات شامل چه مواردی می‌شوند؟

برسی تفاوت‌های جک J۴ و گی ام سی ایگل

در ادامه این مطلب به تغییراتی که مهندسان شرکت کرمان موتور روی خودروی جک J۴ انجام داده‌اند، می‌پردازیم.

با وجود یکسان بودن پلتفرم دو خودرو، ایگل را می‌توان نسخه فیس لیفت شده جک J۴ به‌حساب آورد. هر دو خودرو در تمای نما‌ها دارای شمای نسبتا یکسانی هستند؛ اما تغییرات در هر سمت خودرو ایگل وجود دارد که این محصول را به خودرویی جذاب و جوان‌پسند تبدیل کرده است.

بازطراحی چهره جک J۴ توسط مهندسان ایرانی سبب شده تا نمای ساده و زمخت این خودرو تغییر کند و ظاهر بیش از حد ساده این محصول به‌مراتب بهتر شود. برای طراحی چراغ‌های نمای جلویی ایگل، از خودرو جک J۷ الهام گرفته شده است. چراغ‌ها در ایگل به‌صورت کشیده طراحی شده و در جلوپنجره خودرو شاهد کروم‌کاری‌های متعدد هستیم. کروم‌کاری‌ها در این محصول به‌صورت لانه زنبوری نبوده و دارای طراحی کشیده هستند و چراغ‌های جانبی خودرو را به یک‌دیگر مرتبط می‌سازند.

طراحی نمای عقب خودرو نیز مدرن‌تر شده و شاهد طراحی به‌روزتری هستیم. البته مهندسان کرمان موتور، طراحی چراغ‌های عقب این خودرو را تغییر نداده‌اند و تنها گرافیک داخلی چراغ‌ها دستخوش تغییرات شده است.

مقایسه کابین جک J۴ با کی ام سی ایگل

تفاوت‌های ایجاد شده در کابین خودرو ایگل، به دو مورد بسیار ساده محدود می‌شود. اولین تغییر مربوط به برداشته شدن لوگوی جک از روی غربیلک فرمان و جایگزین شدن آن با لوگوی KMC می‌شود و مورد دوم به اضافه شدن تریم دو رنگ رودری‌ها و صندلی محدود می‌شود.

در واقع در بازطراحی جک J۴ تغییر خاصی در کابین این محصول نیفتاده و شاهد همان طراحی گذشته هستیم. در بخش میانی داشبورد شاهد کرو‌م‌کاری U شکل هستیم که مانیتور و دریچه‌های میانی سیستم تهویه را در خود جای داده است. در بخش پایینی این قسمت هم شاهد دکمه‌های کنترلی سیستم تهویه نیمه اتومات این خودرو هستیم.

مقایسه جک J۴ با کی ام سی ایگل در بخش پیشرانه

قلب تپنده محصول جدید کرمان موتور از لحاظ مشخصات فنی با نمونه قبلی هیچ تفاوتی ندارد و شاهد همان پیشرانه ۴ سیلندر تنفس طبیعی ۱.۵ لیتری با توان تولید ۱۰۳ اسب بخار قدرت و ۱۴۶ نیوتن‌متر گشتاور هستیم.

البته از لحاظ نرم افزاری شاهد ری‌مپ شدن خودرو با نرم‌افزار شرکت کرمان موتور هستیم؛ مهندسان کرمان موتور مدعی شده‌اند که ایگل به نسبت نمونه پیشین، سازگاری بهتری با بنزین داخلی دارد و می‌تواند فرآیند احتراق را کامل‌تر به انجام برساند.

جعبه‌دنده ایگل همانند J۴ از نوع CVT بوده که توان تولید شده توسط موتور را به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند. البته مهندسان کرمان موتور برای کاهش قیمت و ایجاد تنوع در محصولات خود، قول عرضه ایگل با دنده دستی را نیز داده‌اند که به‌زودی شاهد عرضه این محصول به بازار خواهیم بود.

ایمنی و امکانات رفاهی

مقایسه جک J۴ با کی ام سی ایگل در بخش امکانات رفاهی و ایمنی به ما نشان می‌دهد که نسخه پایه محصول جدید کرمان موتور تفاوتی با نمونه پیشین ندارد؛ اما نسخه فول ایگل قرار است به سانروف برقی و استارت دکمه‌ای نیز مجهز شود.

از امکانات پایه کی ام سی ایگل می‌توان به چراغ‌های LED جلو، فرمان برقی مهز به دکمه‌های کنترل سیستم صوتی و کروز کنترل، شیشه‌ها و تنظیم آینه‌های بغل برقی، روکش‌های چرمی صندلی‌ها با تریم دو رنگ جدید، کروز کنترل و قابلیت محدود کردن سرعت، کامپیوتر سفری در وسط کلاستر آنالوگ، تنظیم ارتفاع نور چراغ‌های جلو از داخل کابین، سنسور نور، چراغ بدرقه، سامانه نظارت بر فشار باد تایرها، کیسه هوا برای راننده و شاگرد، ترمز‌های ضد قفل ABS و سیستم توزیع الکترونیکی نیرو EBD اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • مس رفسنجان در آبادان متوقف شد
  • ضرب الاجل وزارت صمت به ایران خودرو و سایپا
  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است
  • (عکس) مقایسه ال۹۰ با نمونه بومی‌سازی شده!
  • مقایسه جک J۴ با کی ام سی ایگل؛ تفاوت در چیست؟
  • L90 ایرانی؛ رونمایی از رقیب جدید تارا و دنا
  • کاتالوگ و جزییات ال۹۰ بومی‌سازی منتشر شد +تصویر
  • (عکس) ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!
  • ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!/ عکس
  • قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول